FAQ

Hoe zien jullie dekens er uit?
Onze dekens zijn gemaakt van twee lagen op elkaar, bijvoorbeeld één laag wafelstof met één laag katoenstof. Eigenlijk zijn onze dekens dus een deken en laken in één. Bij het opmaken van het bedje kun je dus leuk de bovenste rand omslaan, zodat een reep van de stof van de andere kant ook zichtbaar is. Neem vooral eens een kijkje op onze inspiratiepagina.

Is een deken met fleece veilig voor mijn baby?
Er is nog steeds veel onduidelijkheid over het materiaal van babydekens en wat hierin de beste keuze is. Uit onderzoek van Consument en Veiligheid in samenwerking met TNO-Textiel is gebleken dat het niet uitmaakt van welk materiaal het dekentje is, zolang het bedje kort en strak wordt opgemaakt. Zo wordt voorkomen dat er warmtestuwing ontstaat, doordat je kindje met zijn hoofd onder het dekentje komt. Dekentjes van wol, katoen en fleece zijn allemaal luchtdoorlatend, reguleren vocht, zijn warm en kun je goed instoppen en wassen.

Baby’tjes moeten het natuurlijk niet te warm of te koud hebben, maar wij geloven dat jij als moeder het beste kunt inschatten wat goed is voor jouw kindje. Als je twijfelt, controleer dan het nekje of eventueel de voetjes. Transpireert je kindje, dan heeft hij/zij het te warm!

Wil je meer informatie? Kijk dan op de site van de Consumentenbond. 

Waarom heten jullie Russel & Co?
Allereerst zijn wij beiden dol op Disney. Mede Disney-fans zullen de naam ‘Russel’ dus wel herkennen van de film Up. 

Omdat de man van Amy half indonesisch is, hebben we binnen de familie altijd al geroepen dat als Amy ooit een kindje zou krijgen, dit vast net zo’n schattig jongetje zou worden als Russel. Het zal jullie daarom niet verbazen dat de baby van Amy tijdens de zwangerschap ‘Russel’ genoemd werd. En zo werd niet alleen de baby, maar ook de naam Russel & Co geboren. 

Voor de nieuwsgierigen onder jullie: toen ‘Russel’ eenmaal geboren was, heeft hij de naam Jack gekregen.

Wat is Mini & Co?
Je weet vast wel wat prematuur is, maar weet je ook wat dysmatuur is? Als premature baby ben je te vroeg geboren; als dysmature baby ben je niet te vroeg geboren, maar wel te klein/te licht voor het aantal weken waar bij je geboren bent. Jack was bij zijn geboorte bij 37 weken 42 cm lang en woog maar 2300 gram. Een dysmatuurtje dus. We hebben toen zelf ervaren hoe lastig het is om kleertjes te kopen in een hele kleine maat. Daarom hebben wij een kledinglijn gemaakt, speciaal voor de allerkleinsten; Mini & Co. Deze lijn is verkrijgbaar in maat 38, 44 en 48 en bestaat uit  truitjes, broekjes en mutsjes.

Kan ik mijn bestelling ook ophalen?
Je mag je bestelling altijd bij ons op komen halen, als je dat makkelijker vind. Dit kan in Maarssen of Groenekan. Als je bij het plaatsen van je bestelling aangeeft dat je je spulletjes wilt ophalen, kun je bij de opmerkingen aangeven welke van de locaties je kiest. Wij zullen contact met je opnemen zodra alles klaar is, om af te spreken wanneer je kan komen. 

Kan mijn bestelling als cadeautje ingepakt worden?
Wij zorgen ervoor dat elke bestelling een cadeautje is om te ontvangen. Heb jij de producten besteld voor iemand anders? Dan kun je dat aangeven bij het bestellen onder het kopje "Opmerkingen". Wij pakken de producten dan nog leuker in en kunnen het eventueel direct naar de ontvanger sturen. Als je wilt, doen we er een kaartje bij met door jou gekozen tekst.

Hebben jullie een winkel waar ik langs kan komen?
Wij hebben naast onze webwinkel geen fysieke winkel. We hebben wel een eigen ‘showroom’, waar we onze producten hebben opgeslagen en uitgestald. Wil je een keer komen kijken naar bepaalde stoffen of producten, dan kun je contact met ons opnemen voor het maken van een afspraak.

Naast onze webwinkel staan wij regelmatig op markten, beurzen of ladies nights in de bioscoop. Ook daar zou je dus langs kunnen komen om onze producten te bekijken. Houd onze agenda in de gaten voor de meest actuele data.

 

© 2020 - 2024 Russel & Co | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel